Ladda ner musik !

Högerklicka > Spara mål som..

Lilleman-Helt Tankad (Album)

 

Twitter

Klicka och se vad Lilleman skriver på twitter.

 

 

Man kan säg att allting började när Lilleman hörde Latin Kings andra platta " I Skuggan Av Betongen " Det var efter att Lilleman hade hört den, han började skriva sina egna texter. Han va bara 11 år gammal och förstod inte vad musiken skulle komma att betyda för honom då.

Lilleman är född och uppväxt på Lindängen i Malmö, där han tog sina första steg, sa sina första ord och greppade sin första mick. Det var när Lilleman blev 12 år gammal han träffade Gonza " Blatteskånska " första gången på Lindängens fritidsgård. Då hade Lilleman bara hållit på med musik ett kort tag, medans Gonza hade lite mer erfarenhet. Gonza och Lilleman började umgås och skriva musik tillsamans och Gonza blev snabbt en förebild för Lilleman. Efter ett tag blev Lilleman en medlem i gruppen Advance Patrol och det var med dem som Lilleman gjorde sitt allra första framträdande på en scen. Men det varade inte länge innan dem andra medlemarna i gruppen ville minska på antalet medlemar. Då fick Lilleman och Rodde "som senare blev en riktig medlem i Advance Patrol" avgå. Vilket ledde till att Lilleman och Rodde började skriva musik tillsamans.

Lilleman började utvecklas med tiden och fick igenom sin vän Said kontakt med en producent som kallades för Bushman och som hade en musikstudio. Said och Lilleman spelade in en låt tillsamans och Bushman tyckte att det var bra och ville fortsätta att sammarbeta med Lilleman, vilket också blev fallet. Lilleman spelade in sina första låtar som Bushman sedan tog till Stockholm och presenterade för skivbolagen.

Ett par skivbolag blev intresserade av att signa Lilleman och det blev till slut ett dotterbolag till Universal som hette Sprinkler som fick göra det. Lilleman släppte den första skivan "Tonårstankar" i September år 2001 och slog igenom med hitsen "Vart tog Pappa vägen" och "Tonårstankar". Lilleman var helt plötsligt en känd svensk rappare och det hade gått fort. Inte så lång tid efter det så signa Lilleman ett avtal med ett skivbolag som heter Sonet/Universal och släppte sitt andra album "Mina Tankar" och singlarna "Trasiga Skor" och "Bara 16 år".

Efter det andra albumet så hörde man inget från Lilleman alls. Han hade fixat sig en egen musikstudio som han hade låst in sig i, men ingenting fick man höra. Under tiden Lilleman satt inne i sin studio så började han att producera musik åt andra artister. Han skapade ett kollektiv som kallades för Sixteenbars Entertainment men som han senare la ner för att satsa på sin egna solokarriär igen.

Så nu, 6 år efter att Lilleman slog igenom med "Vart tog pappa vägen" står han inför en stor utmaning. Han har spelat in sitt tredje album "Helt Tankad" som han tänker släppa någon gång efter november 2007. Första singeln från albumet heter "Knack Knack" och handlar om att han är tillbaka på den svenska hip hop scenen. Och det är precis så det ligger till: LILLEMAN ÄR TILLBAKA ! ! !  

 

Kort info

Namn: Daniel Cvetkovic

Född: 1986 17 Mars

Bor: Lindängen ( Malmö )

Syskon: Mikael och Natalie

Intresse: Musik och Fotboll

Aktuell: Med albumet "Helt Tankad"